üles
Laupäev, 27. aprill 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

27. aprill

30. aprill

2. mai

3. mai

4. mai

Töötajate sünnipäevad

27. aprill

29. aprill

Valdkond: Õppetöö
Marta Uussaar, 8.a klass, 17. november 2023

R on zombi, kes kohtab inimtüdruk Juliet. Vastuoluliselt R päästab Julie ning siit algab nende omapärane suhe.

Lelet Aavik-Part, 16. november 2023

6.–10. novembril osales ka meie kool Liikuma Kutsuvate Koolide igasügisesel õuesõppenädalal. Kutsusime õpetajaid ja õpilasi üles tunnitegevused ja -teemad kaasa haarama ning taas õue sügise särasse õppima minema! Selle aasta õuesõppenädala põhiliseks eesmärgiks oli õhutada nii suuri kui ka väikesi liikumise sõpru koolinädala jooksul võimalikult palju aega õues tegutsema. Ja mis kõige olulisem, olgu väike vihmasabin või tuuleiil, õue läheme ju ikka iga ilmaga!

Merily Rand, 9.d klass, 13. november 2023

Kui mõrvatakse kohalik tüdruk külaelanike silmis kummituslikuks peetaval raudteesillal, alustab külapolitseinik selle kuritöö uurimist. Millegi tõttu tundub talle see mõrvajuhtum tuttav ning peagi leiabki mees küla minevikus tuhnides rahvasuus Öömeheks kutsutud müütilise olendi. Kas mõrvad ja vana linnalegend on seotud? Miks on Öömees tagasi? Miks on piparmündilõhn selle kõige juures oluline?

Jaana Puksa, 10. november 2023

Reedel, 10. novembril oli koolijuht Marit Tarkinil töövari – Nooruse kooli 2. lennu õpilane Kasper-Eke Raju, kes praegu õpib Orissaare Gümnaasiumi 10. klassis.

Madli-Maria Naulainen, 8. november 2023

30. oktoobril käis üle 700 Kuressaare Nooruse koolipere liiget kultuuriloolisi paiku riisumas. Ülekooliline õuesõppepäev, mis toimus pärandivaderite algatuse ja Liikuma Kutsuva Kooli raames, leidis aset juba kolmandat aastat. Seekord tehti heakorratöid kokku 15 paigas nii Kuressaare linnas kui ka mitmes maa-asulas.

Eve Tuisk, 7. november 2023

Sügis oma vaheldusrikkuses on käes: päike ja vihm, tuul ja torm, lehesahin ja sopalombiplärts. Kõik see tekitab erinevaid mõtteid ja emotsioone. 8.b, 9.b ja 9.c klassi õpilased panid oma sügise silpidesse ning 7. klassi õpilased püüdsid selle pildile. Tulemus on värviküllane nagu sügis isegi.

Marit Tarkin, 7. november 2023

Seoses kogu riigis toimuva  õpetajate hoiatusstreigiga alustame reedel koolipäeva 10.00. Koolimaja on hommikul suletud ja avatakse 9.45. Tunnid algavad kell 10. Õpilaste heaolu ja turvalisuse huvides on haridustöötajate liidu soovitus käituda sama mustri järgi kogu Eestis.

Indrek Reisko, 9.d klass, 7. november 2023

Pealehakk, südame järgimine ja eesmärk – just need seavad aluse täisväärtusliku elu elamiseks, õpib noor karjapoiss Santiago. Tüdinenud enda vanast elust, viibides paljaks röövituna võõral maal, läbides Sahara kõrbe, jõuab Santiago ühe elumuutva arusaamani.

Lisete Grepp, 9.d klass, 3. november 2023

Eluga pahuksis 19. sajandil Peterburis elav Raskolnikov otsustab ühel päeval tappa pandimajapidajatest õed, lüües neile ekstravagantselt kirvega pähe. Mis juhtub Raskolnikoviga edaspidi, mis tunded teda valdavad ja kas ta saab enda karistuse, saab lugeda lähemalt raamatust.

Valeria Liigsoo-Luige, 1. november 2023

26.–27. oktoobril toimus Saaremaa haridusuuenduskonverents „Koostööst algab lõiming“. Nagu ka pealkiri juba vihjeid jagab, oli selleaastane konverents pühendatud koostöisele õpetamisele, lõimingule ja ka karjääriplaneerimisele. Esinejate ja töötubade läbiviijate hulgas võis kohata Pille Kaiselit Metsküla koolist, Maria Jürimäed Tartu Ülikoolist ning meie enda direktor Marit Tarkinit. 

Uudis / ÕppetööSügise kingitus
Triin Kõue, 27. oktoober 2023

2.c klass tähistas sügise saabumist näitusega „Sügise kingitus“. Õpilased koos vanematega meisterdasid sügisandidest toredaid kingitusi.

Triinu Kips, 9.d klass, 27. oktoober 2023

Raamat algab sellega, et 14-aastane Elenora palub oma emal panna talle aeg psühholoogi juurde, et tüdruk saaks rääkida oma toitumishäirest, mis juba pikemat aega tema elu segab. Elenoral diagnoositakse anoreksia ja ta saadetakse Tartu psühhiaatriakliinikusse ravile.

Sirje Mehik, 27. oktoober 2023

17. oktoobril osalesid 6.a klassi õpilased Sten Õigemeel, Oskar Ormus, Rasmus Rauk ja Jacob Randi loovtööde võistlusel „Prügiretseptid 2023“. Võistlus toimus Tallinnas tehnikaülikooli Mektory majas.

Reet Lasn, 25. oktoober 2023

„Ühes peotäies mullas on rohkem organisme kui maakeral inimesi – see on vägagi kõnekas fakt.“ Nii alustab 6.a ja 6.c klassi loodusõpetuse tundi mullateadlane Priit Penu. Selles kokkuvõtvas tunnis said õpilased palju uusi teadmisi mullast juurde. Mulla teemat kinnistama jäi tunni lõppedes 6.a klassiruumi väike ämbrike, kus sees on mulla tekkeks vajalikud komponendid. Nüüd jääb üle jälgida ja oodata, mis edasi saab. Tuleb muld või ei tule mulda.

Et teema veelgi huvitavam saaks, kehastusid õpilased mõttes üheks tunniks vihmaussideks, kellel teatavasti mulla kvaliteedi osas on eriline roll. Nii saidki valmis toredad kirjatükid, lõimimaks loodusõpetust ja eesti keelt.

Kaisa Sau, 24. oktoober 2023

Enne vaheaega käisid 7.a, b ja d klass Kuressaare lossis, kus tutvuti näitusega „Silmast silma keskaegse saarlasega“.

Laura Kolk, 9.d klass, 23. oktoober 2023

Raamat „Nullpunkt“ räägib 11. klassi poisist Johannesest, kellel on depressioonis ja enesetapumõtetega ema, kaks venda ja kaks õde.

Renaate Treirat, 8.a klass, 18. oktoober 2023

„Politseiniku tütar“ räägib 35-aastase Eva müstilisest elust Tuulegi külas. 20 aastat tagasi läksid kaduma kolm tüdrukut: üks leiti tapetuna, kaks jäid teadmata kadunuks. Eva ema ja isa tegid mõlemad 20 aastat tagasi enesetapu, vähemalt nii arvati. Kui Eva töölt lahti lastakse ja ta tagasi oma lapsepõlvekoju Tuulegi külla sõidab, saab ta palju asju teada, mida ta ei oleks ettegi kujutanud.

Ülle Räim, 9. oktoober 2023

Oli rühmi, kus lasti tegutseda ühel oskajal, aga ka neid, kes koos kruvipäid uurisid ja üksteist nõuga aitasid. Igatahes sai selgeks, et kaunid geelküünedki pole akutrelli käsitsemisel takistuseks.

Lehekülg: eelmine /69 järgmine

Kuulutused

Galerii