üles
Neljapäev, 25. aprill 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

25. aprill

26. aprill

27. aprill

30. aprill

2. mai

Töötajate sünnipäevad

25. aprill

27. aprill

29. aprill

Rubriik: Reportaaż
Kristin Lauri, 22. aprill 2022

18. märtsil oli võimalik 8.d, 9.c ja 8.c klassidel osa saada esmaabi tunnist. Esmaabi tunde viis läbi meie (Kuressaare Gümnaasiumi 37. lennu õpilane) vilistlane Raido Martin, kes praegu töötab nii Tallinna kui ka Kuressaare kiirabis. Esmaabi tunnid viidi läbi Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli õenduse eriala praktika raames. Suurema osa päevast juhtis Raido tunde üksi, kuid kaasas oli veel teinegi tudeng Piret Rüütel. Uurime noortelt endilt, kuidas tunnid möödusid.

Reportaaż / VariaKes märkab kevadet?
Youtube video!
Jaana Puksa, Gert Lutter, 15. aprill 2022

Meediaringi õpilased Saamuel Vahter, Rasmus Sõmmer ja Sander Lõbus käisid kaameraga kooliõuest kevadet otsimas. Ja leidsid ka!

Pikk pühadenädalavahetus on käes – mine sinagi, hea lugeja, loodusesse otsima kevade märke! Ühtlasi saad koguda samme ka kolme kooli sammuvõistluse tarvis!

Kristin Lauri, 30. märts 2022

28. märtsil toimus meie kooli aulas traditsiooniline Playback. Valiti välja grand prix ja kaks laureaati.

Aire Siinvert, 29. märts 2022

21.–25. märtsil toimus Erasmus+ projekti „Eco-Friendly Robotics for the Future Green Word“ raames õpiränne Läti Vabariiki, võõrustajateks Eastern Latvia Technology High School asukohaga Rezeknes.

Kaja Puck, 21. veebruar 2022

Ongi käes viimane päev. Täna räägiks lisaks laagri peamisele eesmärgile (suusatamisoskuste parandamine) ka sõprusest, abivalmidusest ja meeskonnaks olemisest. Ka antud artikli pealkiri on ühe õpilase reklaamlause laagri kohta. Muidugi tuleb juttu laagri lõpetamisest ja tagasisidest. Hästi sobivad meie laagrit seekord iseloomustama laulusõnad:

„Kui seisad selg vastu seina ja püüad väljapääsu leida.

Kui lõpuks sõbrad on koos, sõbrad on koos, siis müür kaob eest.

Nii nädalatest väänad välja seitse pühapäeva,

Sest siis kui sõbrad on koos, sõbrad on koos

Kõik edeneb ja veereb.“

Miia Põder, 9.b klass, 17. veebruar 2022

Päev algas tavaliselt nagu ikka, kui korraga kuulsime koridoris sünnipäevalaulu. Õpetajad tulid Sandrit (perenimega Suurhans) sünnipäeva puhul üles äratama – õhupallide ja tordiga. Seda, kuidas meie oma õnnitlused edasi andsime, räägime pärastpoole.

9.c klassi tüdrukud, 16. veebruar 2022

Suusalaagri teine päev algas äratusega kell 7.30. Sellele järgnes tubade kontroll kell 8.00, kellel tantsuga, kellel mitte. Nimelt, kui koristamiseks soont pole antud, siis võib muid andeid kasutades koguda boonuspunkte, et koristamise skoori tõsta. 8.30 oli meie päeva esimene eine, siis väike vaba aeg ning seejärel elasime kaasa Kristjan Ilvesele kahevõistlusel. Koos oli äge olümpiat vaadata ja uhke värk, et Kristjan Ilvesel hüpe nii edukalt läks.

Iiris Lindmäe ja Kätlin Tamm, 9.d klass, 15. veebruar 2022

Sõbrapäeva hommikul kell 7.15 startis lumeta Kuressaarest tõeliselt lumise Kääriku poole Kuressaare Nooruse Kooli 1. lend.

Gert Lutter, 4. veebruar 2022

Seekordne Solistica oli juba kümnes. Või üheksas? Jäid ju eelmise aasta noorte lauljate konkursi võistluskontserdid viimasel hetkel ära. Natuke segane, nagu oli ka selle aasta graafiline kujundus. Juured. Või oksad? Juurte juurde tulemine? Või on oksapadrik vihje meie peakorraldaja vastilmunud autoriplaadile? Võib-olla kõike natuke. Igatahes on olnud põnev iga aasta teemasid lahti mõtestada ning neile oma kuju anda.

Põnev on olnud olla ka fotograaf, jäädvustada inimesi ja hetki, jäädvustada seda, kuidas üritus ilmet võtab ja läbi saab. Siia olengi valinud mõned fotod selleaastasest Solisticast koos lühikeste selgitustega.

Jaana Puksa, Gert Lutter, 8. detsember 2021

Sel sügisel alustanud Multimeediaringi õpilastel on valminud esimene suurem töö – põhjalik videointervjuu ujula juhataja Juhan Kolgaga. Intervjuus tutvustatakse oktoobris pärast remonti taasavatud ja uue näo saanud ujula ruume ning uusi võimalusi

Loo filmisid üles ja küsimusi esitasid Rasmus Sõmmer ning Saamuel Vahter 6.d klassist.

Jennifer Mook ja Therese Käen, 9.c klass, 29. november 2021

Nooruse koolis avati hiljuti liikumisrada, mis viib läbi kogu koolimaja. Rada on mõeldud kasutamiseks kõigile õpilastele ja õpetajatele ning selle eesmärgiks on meelitada inimesi läbi mängu ennast liigutama.

Kristin Lauri, 11. november 2021

Inspira huvikooli 6.–9.klassi kokandusringi õpilased valmistasid sellel nädalal käsitöökomme. Kommide tegemine on natuke nagu teadus, aga samas tuleb lasta enda loovusel voolata.

Kuna eelseisval nädalavahetusel on tulemas isadepäev, siis miks mitte valmistada isale kingiks just komme.

Kristin Lauri, 10. november 2021

Meie kool osaleb Erasmus+ projektis „Robotics as a tool to prevent bullying“, mis keskendub kiusamise vastu võitlemisele robotite abiga. Projekti käigus õpitakse mänge, uusi meetodeid tundideks ja saadakse uusi oskusi robootikast. Eestis toimunud kohtumine 1.–5. novembril oli selle projekti jaoks esimene. Kooli külastasid õpetajad Portugalist, Türgist, Rumeeniast ja Sloveeniast. Rootsi, kes on samuti projektis osalev riik, liitus meiega seekord virtuaalselt.

Esimese kohtumise fookuses oli üksteise ja riikide tundmaõppimine. Räägiti kõikidest kiusamise vormidest ja kiusamisest üleüldiselt. Tulevastel kohtumistel süvenetakse kiusamise erinevatesse liikidesse põhjalikumalt ja täpsemaks.

Kristin Lauri, 12. oktoober 2021

4. oktoobril külastas 9.c klassi ühiskonnaõpetuse tundi meie kooli vilistlane Kauri Pannas. Kauri tulek Saarema Ralli eel oli igati sobilik, sest lisaks kõigele muule tegeleb ta rallil kaardilugemisega.

Gert Lutter, 4. juuni 2021

Eelmise aasta 1. juunil toimuma pidanud Kuressaare Gümnaasiumi Huvikooli Inspira 15. juubeli tähistamisest sai sel aastal ülelinnaline lastekaitsepäeva tähistamine.

Esineda, mängida, tegevustes osaleda ning muidu imeilusat ilma nautida said kõik lapsed.

Liisabel Rang, Käroli Murd, 12.a klass, 27. mai 2021

26. mail toimus Kuressaare Gümnaasiumis Eesti iseseisvumise taastamise 30. aastapäevale pühendatud tänuüritus „Vaba Eesti eest!“.

Galerii!
Gert Lutter, 20. aprill 2021

Esmaspäeval, 19. aprillil, koolivaheaja esimesel päeval toimus selle õppeaasta esimene riigieksam. Kuressaare Gümnaasiumis asusid eesti keele eksamit tegema 97 abiturienti meie kooli viimasest ehk 43. gümnaasiumilennust.

Koos eelmisel aastal lõpetanud vilistlasega oli eksaminande 98. Üks õpilane teeb treeninglaagris osalemise tõttu eksami hiljem.

Gert Lutter, 11. märts 2021

1. aprillil algavad Kuressaare Gümnaasiumi ujulas pea miljon eurot maksma minevad renoveerimistööd. Tegemist ei ole aprillinaljaga, vaid tõepoolest saavad ujula ja selle abiruumid uue näo ning ventilatsiooniseadmed. Lisaks ujulale jõuab 1. oktoobriks 2021 lõppev remont ka võimla riietusruumidesse.

Hetkel tehakse peatselt algavateks töödeks ettevalmistusi ja alustatakse ruumide tühjaks kolimisega.

Lehekülg: eelmine /12 järgmine

Kuulutused

Galerii