üles
Esmaspäev, 29. aprill 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

30. aprill

2. mai

3. mai

4. mai

5. mai

6. mai

Töötajate sünnipäevad

29. aprill

Valdkond: Koolitus
Chrisanne Prei, 11.c klass, 17. mai 2018

6.–12. maini veetsid seitse meie kooli õpilast koos Läti, Leedu ning Poola õpilastega nädala Erasmus+ projektiga Poroninis Poolas. Projekti teemaks oli "On-Line Knowledge", mille käigus rääkisime lähemalt internetiohtudest, nutiseadmetest ning videotöötlusest. Poolas käisid Chrisanne Prei, Carola Truumeel, Eliisa Laur, Heidili Nõu, Jaan Kask, Karli Kastepõld ja Mathias Iilane ning õpetaja Raido Kahm.

Grete Pihl, Raili Kaubi ja Marit Tarkin, 16. mai 2018

13.–20. mail on Hispaanias Lleidas Col.legi El Carme koolis käimas jätkuprojekt õpetajatele 5 riigist (Poola, Leedu, Türgi, Hispaania ja Eesti). Projekt keskendub andekate laste avastamisele, õpetamisele ja arendamisele. Col.legi El Carme kool on selles vallas teinud suurt sisulist tööd ja nädala jooksul jagatakse partneritele kogemusi, vaadeldakse ja analüüsitakse tunde, tutvustatakse koolis käivitunud projekte, mis keskenduvad just iga õpilase isikupära arvestamisele.

Gert Lutter, 24. aprill 2018

24. aprilli koolituspäeval said kõik koolitöötajad teadmisi tuleohutusest ja sellest, kuidas täpsemalt tulekahju korral käituda. Lisaks said kõik soovijad ka ise proovida tulekustuti kasutamist.

Koolituse ja harjutuse viis läbi Securitas Eesti AS.

Eve Tuisk, 22. jaanuar 2018

Reedel, 19. jaanuaril tunnustati Kuressaare kultuurikeskuses 2017. aasta tublimaid. Tiitli "Aasta tegu hariduses" pälvis Saare maakonna hariduskonverents "Merest kantud tarkus", mida korraldas Kuressaare Gümnaasiumi koolituskeskus Osilia. Palju õnne!

Merike Kivilo, 20. november 2017

Täiskasvanute koolitaja rahvusvahelise magistriõppe raames viibisid koolituskeskuses Osilia praktikal kaks eksootilistest maadest pärit magistranti. Nendega tegid intervjuu Kaisa Esko ja Mesike Tõrv 11.b klassist.

Laine Lehto, 10. november 2017

2. ja 3. novembril oli Saaremaa kahtlemata kõige tihedamalt muusikaõpetajatega asustatud maakond Eestis. Toimusid XXIV üleriigilised muusikaõpetajate sügispäevad alapealkirjaga „Rööm muusikast ehk pilli-eri”. Kahe päeva koolitusprogramm pakkus ligikaudu 150 osalejale hulgaliselt erinevaid töötube, ekskursioone ja lahtisi tunde nii koolides, huvikoolides kui lasteaedades.

Heleriin Aau, 11. oktoober 2017

Erasmus+ projekti raames toimus septembrikuu viimasel nädalal eripedagoogidele koolitus Reggio Emilias Itaalias. Selles projektis sain KG eripedagoogina võimaluse osaleda tänu koolituskeskusele Osilia. Suured tänud! Kursusel tutvustati meile Reggio Emilia lapsest lähtuvat pedagoogilist pärandit ning Itaalia kaasamise kogemust.

Karoliina Tammel, 12.a klass, 10. oktoober 2017

Viis projektigrupi õpilast sõitsid koos huvijuhi Mariaga 18.–22. septembriks Taani, et pakkuda võimalikke lahendusi ÜRO arengueesmärkide teostusele. Projektis osalevad lisaks Eestile ja Taanile veel Läti, Soome ja Island.

Artikkel / KoolitusErasmus+ ja +34
Riina Haljas, 25. september 2017

Sügistuultes ja külmas vihmas on nüüd hea tagasi vaadata kursusele tunduvalt soojemas kohas. Augusti lõpus osalesid õpetajad Kersti Kirs ja Riina Haljas Maltal Erasmus+ KA1 õpirände projektis "Paremaks professionaaliks läbi elukestva õppe ja enesetäiendamise".

Maidu Varik, 21. september 2017

Sel nädalal on 5 KG 12. klassi õpilast – Karoliina Tammel, Kadi Pirn, Morten Raamat, Märten Opp ja Artur Leivategija – Taanis, kus neid võõrustab Nordplus projekti koordinaatorkool Kalundborgi gümnaasium.

Artikkel / KoolitusMuuseumid ehitavad digisilda
Madli-Maria Naulainen, 8. september 2017

30. augustil toimus KUMUs muuseumihariduse infopäev, mille keskmes olid muuseumide digitaalsed õppekeskkonnad ja nende kasutusvõimalused. Suunatuna õpetajale oli infopäeva eesmärgiks luua piltlikult sild kooli ja muuseumi vahele.

Grete Põldemaa, 30. august 2017

Sel sügisel saavad Kuressaare Gümnaasiumi juhtimisel alguse kaks suurt koolidevahelist Erasmus+ strateegilise koostöö projekti. Projektijuhi Grete Põldemaa sõnul on tulemus väga üllatav, kuna mõlemad meie kirjutatud projektid võistlesid ühes voorus nii omavahel kui ka kokku 25 projektiga üldhariduskoolidest üle Eesti. Seda suurem on rõõm, et mõlemad meie projektid said rahastuse.

Kateriine Püüa, 11.a klass, 29. august 2017

5.–15. augustil toimunud noortevahetusest Portugalis oli õnn osa saada ka Kuressaare Gümnaasiumi 11.a klassi õpilastel Kateriine Püüal, Keneth Parbusel ja grupijuhina õpetaja Lelet Aavikul. Noortevahetust teemal „Stop radicalism, share diversity!“ korraldas kohalik organisatsioon H2O Arrouquelas, koostöös organisatsiooniga Erasmus+. Kaasatud oli 10 riiki, igast riigist viis osalejat: Eesti, Leedu, Tšehhi, Ukraina, Makedoonia, Bosnia ja Hertsegoviina, Ungari, Armeenia, Gruusia ja Portugal.

Lehekülg: eelmine /3

Kuulutused

Galerii