üles
Reede, 29. märts 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

29. märts

30. märts

31. märts

1. aprill

3. aprill

4. aprill

5. aprill

Töötajate sünnipäevad

30. märts

31. märts

Valdkond: Koolitus
Triinu Räim, 9.b klass, 4. november 2019

Erasmus+ KA2 projekti „Wonderful World of Words” raames olime nädalaks vahetusõpilased Portugalis. Vahetusõpilaseks olemine tähendas suure sammu astumist oma mugavustsoonist välja. Teistmoodi kultuuri ning uute kommetega täielik harjumine võtab ilmselt kauem aega kui nädal, aga usun, et sulandusime üpriski hästi portugallastega ühte.

Madli-Maria Naulainen, 31. oktoober 2019

KG on seotud mitme rahvusvahelise projektiga ja sedamööda liigub koolis tihti ka külalisi. Sel nädalal on meil rõõm võõrustada külalisi Vilniuse kunsti- ja tantsukoolist Diemedis, mis on viie esimese põhikooli klassi ja lasteaiaga erakool.

Katrin Liiv, 23. oktoober 2019

6.–12. oktoobrini osalesid meie õpetajad Madli-Maria Naulainen, Kersti Kirs ja Katrin Liiva, koolitusprojektide juht Viktoria Bubukin ning 9.b klassi õpilased Triinu Räim ja Indrek Mäeots Erasmus+ KA2 projekti „Wonderful World of Words” kohtumisel Portugalis, Lissabonis. Projekti eesmärgiks on osavõtjate lugemis- ja kirjutamisoskuste edendamine, projektipartneriteks õpetajad ja õpilased Portugalist, Itaaliast, Leedust, Bulgaariast ja Türgist.

Viktoria Bubukin, 6. september 2019

6.–7. septembril külastavad Kuressaare Gümnaasiumi Erasmus+ meetme täiskasvanuhariduse organisatsioonide strateegilise koostöö projekti Move On partnerid Portugalist, Ungarist, Leedust ja Poolast.

Margit Düüna, 3. september 2019

Neljapäeval, 22. augustil 2019 toimus järjekordne maakonna hariduskonverents. Igal aastal on konverents võtnud fookusesse mõne aktuaalse teema. Möödunud aastal keskendusid ettekanded ja arutelud hariduslikele erivajadustele, seekord kuulasime ja arutlesime kaasa visiooniloomes: millised on tulevikutööks vajalikud oskused, kuidas vajalike pädevuste omandamist toetada, millised on ekspertide ideed Eesti hariduse arenguks ning kuidas kõige selle taustal korraldada Saaremaa haridusmaastikku.

Raili Kaubi, 30. august 2019

Kaks aastat kestev Erasmus+ projekt Gifted and Talented Educational Support (GATES) sai alguse 2017. aasta sügisel. Projektis osalesid õpetajad Eestist, Hispaaniast, Leedust, Türgist ja Poolast.

Projekt keskendus andekate õpilaste märkamisele ja arendamisele.

Raido Kahm, 16. aprill 2019

Möödunud neljapäeval külastas Kuressaare Gümnaasiumit taas koolitaja Märt Treier, et 9. klassidega rääkida tõsistel ja noorte jaoks aktuaalsetel teemadel.

Madli-Maria Naulainen, 13. märts 2019

Alates eilsest kuni reedeni on Kuressaare Gümnaasiumi külastamas õpetajad Türgist, Itaaliast, Portugalist, Leedust ja Bulgaariast. Neid kõiki seob meie kooliga ühine Erasmus+ projekt Wonderful Word of Worlds (WWoW), mille eesmärk on lugemise ja kirjutamise populariseerimine erinevate projektitegevuste abil. Teisipäeva ja neljapäeva veedavad külalised koolimajas, kolmapäeval toimub ekskursioon Saaremaal ja reedel tutvutakse peale Noortejaamas toimuvat draamakoolitust Kuressaare linnusega.

Anne Keerberg, 7. märts 2019

Veebruarivaheaeg oli KG õpetajatele tihe koolitusnädal. Algas see kahepäevase reisiga Tartusse, kus külastati Raatuse ja Kivilinna kooli. Mõlemad on tublid Tartu põhikoolid, mis paistavad silma oma julgete ideede, paindlikkuse ja uuendusmeelsusega.

Raido Kahm, 27. november 2018

Euroopa Parlamendi suhteliselt uue programmi raames luuakse sidemeid õpetajate ja koolidega, kes aitavad kaasa Euroopa Liidu tutvustamisele. Nii võibki õpetaja olla justkui Euroopa Parlamendi esindaja omas piirkonnas.

Marko Kesküla, 13. november 2018

Oktoobri lõpus – novembri alguses oli mul suurepärane võimalus osaleda Erasmus+ projekti raames Itaalias Bolognas ettevõtluse õpetamise koolitusel “Teaching entrepreneurship and leadership at school”, eesmärgiga jagada saadud teadmisi alates jaanuarist meie kooli gümnasistidele.

Merle Rekaya, 6. november 2018

Reedel, hingedepäeval, 2. novembril osalesid KG 19 õpetajat Tallinna Õismäe vene lütseumis koos sealsete õpetajatega koolituse "Kuidas töötada andekatega" esimeses moodulis. Koolitust juhtis Halliki Põlda, kes on TLÜ haridusteaduste instituudi õppejõud, MTÜ Eesti Talendikeskus võrgustiku ja Euroopa andekusuurijaid koondava organisatsiooni ECHA liige.

Madli-Maria Naulainen, 15. oktoober 2018

Oktoobri esimesel nädalal olid 8. klasside õpilased Käti Saar ja Thomas Hendrik Liiv Erasmus+ koostööprojekti Wonderful World of Words raames Bulgaaria pealinnas Sofias. Reisiseltskonnas olid veel õpetaja Madli-Maria Naulainen ning kooli projektijuht Viktoria Bubukin. Õpirände projekti raames ööbisid õpilased kohalikes peredes ja osalesid tegevustes, mis toimusid Sofia 51. Elisaveta Bagryana nimelises koolis.

Uudis / KoolitusKogemusi Kaliningradist
Madli-Maria Naulainen, 9. oktoober 2018

Septembris osalesid KG õpetajad Madli-Maria Naulainen ja Nikolai Räbin õppereisil Kaliningradis. Selle käigus kohtuti koolidega ja lasteaedadega ning osaleti Kaliningradi haridusinnovatsioonikonverentsil.

Kaja Puck, 7. september 2018

5. septembril toimus KGs Saaremaa Sallivuspäev. See on osa Eesti ÕELi projektist Salliv Kool.

Sel aastal jagunes päev kahte teemablokki. Esimeses oli võimalus kuulata kogemuslugusid ja teises keskenduda sellele, kuidas end või oma sõpra emotsionaalselt aidata. Veel sisaldas päev endas foorumlaudu, kus õpilastel oli vabadus rääkida oma mõtetest ning aruteluga selgitada eri inimeste maailmapilti. Sai kuulata muusikat noorte endi esituses, nautida ühistegevust ja parimat seltskonda.

Kaja Puck, 4. september 2018

Kuna eelmisest õppeaastast askeldab meie majas T.O.R.E. (tugiõpilaste oma ring Eestis), siis pakkuski MTÜ Noorteühing TORE meie kooli õpetajatele spetsiaalselt mõeldud mentorlusprogrammi, mis annaks teavet ringi tegevuse ja olemuse kohta. Teemaks oli "Omavahelised suhted kooliperes – oskused konfliktiga toimetulekuks, juhtumite edukaks lahendamiseks."

Marit Tarkin, 31. august 2018

Uus õppeaasta on algamas ja ettevalmistused septembrikuuks käivad täie hooga. 24. augustil toimus õpetajatele põnev ja kogu maailmas teemana kõlapinda leidnud coachingu koolitus, koolitajateks oma ala tunnustatud asjatundjad Tiiu Allikvee ja Piret Jamnes Fontesest. Koolitusel osales 25 meie kooli õpetajat ja ühine tempokas õppepäev pälvis väga hea tagasiside. Suur tänu meie koolitajatele, õpitu ja kogetu inspireerib coachima ja läbitud meetodeid rakendama.

Chrisanne Prei, 11.c klass, 17. mai 2018

6.–12. maini veetsid seitse meie kooli õpilast koos Läti, Leedu ning Poola õpilastega nädala Erasmus+ projektiga Poroninis Poolas. Projekti teemaks oli "On-Line Knowledge", mille käigus rääkisime lähemalt internetiohtudest, nutiseadmetest ning videotöötlusest. Poolas käisid Chrisanne Prei, Carola Truumeel, Eliisa Laur, Heidili Nõu, Jaan Kask, Karli Kastepõld ja Mathias Iilane ning õpetaja Raido Kahm.

Lehekülg: eelmine /3 järgmine

Kuulutused

Galerii