üles
Reede, 29. märts 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

29. märts

30. märts

31. märts

1. aprill

3. aprill

4. aprill

5. aprill

Töötajate sünnipäevad

30. märts

31. märts

Rubriik: Arvamus
Eve Tuisk, 29. september 2023

Enne õppeaasta algust toimunud Saaremaa hariduskonverentsil jäid mu kõrvu kummitama kaks olulist mõtet, mida koolis järgima peaks ja mis minu mõttemaailmaga hästi haakuvad. Kersti Kaljulaid rõhutas: „Meie asi on õpetada lapsele inimeseks olemist.“ Hedi Kerstin Luik lisas omalt poolt: „Hariduse eesmärk on anda lapsele tööriistad eluga toimetulekuks.“

Nendest mõtetest inspireerituna unistasime 8.b, 9.b ja 9.c klassi õpilastega sellest, mida nende arvates päriselt koolis õppida võiks, et elus hakkama saada, ja kuidas neid teemasid eesti keele ja kirjanduse tundides käsitleda saaks. Noorte mõtted on ausad ja otsekohesed.

Jette Tiitus, 8.a, 12. juuni 2023

Kunstnik leiab endale muusaks kauni noormehe ning otsustab temast maalida portree. Kuid see pole vaid tavaline maal: kui Dorian Gray vajub kuritegevuslikku ja räigesse ellu, säilitab tema keha perfektse nooruse ja elujõu, samal ajal kui temast hiljuti maalitud portree mädaneb iga tema patu ja kuritegevusega koledamaks.

Annabel Lember, 7.b klass, 6. juuni 2023

Autor räägib raamatus tõelisest sõprusest, kiusamisest, usaldusest, armastusest ja koostööst. Autor tahab teada, kas kiusamine võib lahutada Lewist ja tema uut sõpra, kas armastus ja koostöö suudavad päästa maailma ja kas saab pidada oma onu usaldusväärseks sõbraks.

Galerii!
Mairon Nõgu, 9.d, 30. mai 2023

Tutiball – see oli sündmus, mida olin kaua oodanud ja mis tähistas minu põhikooli aastate lõppu. Öeldakse, et tutiball on viimane peatus enne täiskasvanuelu, kuid minu jaoks oli see ennekõike uue alguse sümbol. See õhtu täis tantsu, naeru ja unistusi andis mulle energiat ja otsusekindlust, et kasutada ära järgmised 28 päeva täielikult. Olen valmis seiklusteks ja väljakutseteks, mis mind ees ootavad gümnaasiumis.

Ilotana Ajangu, 7.b klass, 29. mai 2023

Autor kõneleb teoses kolimise, surma-, kummituste, needuse-, hirmu- ja sõpruseteemadel. Ta otsib vastuseid küsimustele, mis juhtub, kui sa ei uuri enne majja sissekolimist, mis selles majas on juhtunud. Kui hea on see, kui saad oma vanematega hästi läbi ja nemad mõistavad sind ja sina neid. Autor jõuab järeldusele, et oma kodu jääb ikka kõige kallimaks kohaks, kus olla, elada.

Jette Tiitus ja Tuule Kalamees, 8.a, 26. mai 2023

Täna kõlas viimane koolikell Nooruse kooli teise lennu lõpetajatele. Tutipäevaaktusel tervitasid tutipäevalisi esimeste klasside õpilased, ühise etteastega esinesid kõik kaheksandikud, koolijuht Marit Tarkin ning sõna võtsid ka noorte endi kunagised 1. klasside õpetajad. Lõpetajate nimel kõneles Karl Vaha. 8. klasside mõtted seadsid kokku Jette Tiitus ja Tuule Kalamees. (Toim)

Epp Kristel Tuisk, 7.b klass, 22. mai 2023

Raamat kõikidele, kes nagu Lucie pole veel iial kuulnud toksilise šoki sündroomist, kõikidele, kes usuvad ükssarvikutesse … või siis mitte.

Lisanna Valdmets, 8.a, 19. mai 2023

„Reeglid ellujäämiseks mõrvarlikus seltskonnas“ – väga etteaimamatu ja müstiline lugu, mis pakub palju põnevust.

Ken-Martti Paju, 9.b klass, 18. mai 2023

„Sa käid KG“ on esimene lugu ansambli Meie Poiss albumilt „Puhas Bronks“. Lugu räägib meie koolist ja koolielust.

Kadri-Ann Viherpuu, 8.a, 15. mai 2023

„Kes iganes tappis Andie ja Sali, näitas, et on valmis seda uuesti tegema.“

Loviise Mai, 7.b klass, 12. mai 2023

Raamatu sõnum on, et kõik inimesed on erinevad ja kui teine inimene on sinust väga erinev, siis tundubki sulle, nagu ta oleks idioot, aga kui loed ja vaatad ning saad teada nende inimeste käitumisest rohkem, siis õpid neid ka paremini mõistma ja saad aru sellest, et kui sul on teine käitumine ja mõte, siis sellepärast ei ole see teine inimene mingi idioot.

Kessu Hollo, 8.a, 8. mai 2023

„Harry Potter ja tulepeeker“ on kindlasti hea raamat tiinekatele.

Trevor Ast, 8.a, 4. mai 2023

„Mõnikord nagu tundub, et Bayview on ära neetud, saate aru?“

Tuule Kalamees, 8.a, 28. aprill 2023

„HOIATUS: Lapsed! Armageddoni väljakutsumine võib olla ohtlik. Ärge püüdke seda kodus järele teha!“

Kaur Rahnel, 9.b, 25. aprill 2023

„SAUN“ on teine lugu ansambli Meie Poiss albumilt „Puhas Bronks“. Lugu meenutab stiili, mida esitavad paljud popansamblid, näiteks Meie Mees.

Lugu jõudis minuni tänu sellele, et ootasin albumit pikemat aega, ja kui album lõpuks avaldati publikule, armusin ma sellesse kohe.

Sander Ringvee, 8.a, 25. aprill 2023

autovarguste müsteerium

Hanna Paju, 8.a, 21. aprill 2023

„Ma ei usu, et su vend seda tegi, ja ma proovin seda tõestada.“

Taavet Tenno, 8.d, 17. aprill 2023

„Loomaaed pagasis“ – põnev, naljakas ja õpetlik.

Lehekülg: eelmine /38 järgmine

Kuulutused

Galerii