üles
Neljapäev, 28. märts 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

28. märts

29. märts

30. märts

31. märts

1. aprill

3. aprill

4. aprill

Töötajate sünnipäevad

30. märts

31. märts

Valdkond: Varia
Karola Kirss, 9.c klass, 20. veebruar 2024

Austatud kaasmaalased. Räägin teile loo oleviku ja mineviku olemusest ning erinevusest.  

Karolina Kaju, 7.b klass, 19. veebruar 2024

Unenägusid on palju ning erinevaid. Üks olulisem kui teine. Siin on üks unenägu, mida võisid unes näha paljud meie esivanemad.

Jaana Puksa ja Eve Tuisk, eesti keele ja kirjanduse õpetajad, 16. veebruar 2024

Kirjandusloost on teada mitmeid lugusid selle kohta, kuidas nõiaväe või loitsu abiga püütakse kellegi armastust võita. Kui teoses „Rehepapp“ soovitab nõid lihtsameelsel sulasel Jaanil meelitada mõisapreili Luiset üsna roppudest komponentidest valmistatud armurohuga, siis Harry Potteri lugudes valmistab Romilda Vane peategelasele Harryle loitsu ja nõiaväega timmitud šokolaadikommid. Seda kõike ikka selleks, et võita oma silmarõõmu südant.

Sõbrapäevanädalal süvenesid ka meie kooli õpilased armurohtude maailma ja fantaseerisid, millistest koostisosadest üks tõeline armujook või -kook koosneda võiks.

Hanna Paju ja Trevor Ast, 9.a, 15. veebruar 2024

128 päeva pärast saab meie retk paraku siin koolis läbi. Lähenevad eksamid, pinge tõuseb, ootused suurenevad – kuid see ei hoia meid tagasi võtmast viimasest aastast kõik, mis ette satub.

Jaana Puksa, 14. veebruar 2024

„Kõige imelisem muinasjutt on elu ise,“ on öeldnud H. C. Andersen. 8. klassi õpilased kirjutasid kirjanduse tunnis muinasjutte, rakendades klassikalise muinasjutu reegleid meie praeguses ajas. Toredat lugemist!

Youtube video!
Miia Kubjas ja 8.d klassi tüdrukud, 13. veebruar 2024

Meie kaheksandike suusaekspeditsioon Käärikule: esmaspäeva varahommik algas kooli kõrval parklas sellega, et kahe suure reisibussi kõhud said tugevasti kohvreid ja suusavarustust täis laetud ja sajapealine kaheksandike armee asus teele Kääriku poole.

Anelle Eliisa Jaansalu, 8.d klass, 12. veebruar 2024

Kolmapäeval käis Nooruse koolis külas endine korvpallur Timo Oja rääkimas unest ja selle tähtsusest.

Eve Tuisk, 9. veebruar 2024

Kolmapäeval, 7. veebruaril toimus maakondlik etlejate konkurss, kus kõik kuus Nooruse kooli etlejat said tunnustatud. Meie kooli esindasid etlemiskonkursil Eti Nõgu, Mihkel Kaju, Martis Leiner, Johann Viktor Vits, Epp Kristel Tuisk ja Melani Saat. Palju õnne! On suur rõõm, et te sõnakunsti nõnda hästi valdate!

Õpilasi juhendasid Katrin Liiv ja Eve Tuisk.

Raina Tiidovee, 9. veebruar 2024

Seekordses Mini-Megaajus osutus võitjaks 3.a meeskond, kuhu kuulusid Victoria Raasuke, Girtel Soonik, Mia-Loviise Ivalo ja Grete Sirel. 2. kohta jäid jagama 3.a II meeskond ja 3.c Kummitused.

Teade / VariaTähekese viktoriin
Raina Tiidovee, 7. veebruar 2024

Parimateks Tähekese tundjateks olid sel korral 1. klassidest Maribel Aulik, 2. klassidest Tomi Sepp ja 3. klassidest Johannes Reinfeldt. Lisaks neile tegid veel väga hea tulemuse Tevin Kaljo, Mia-Loviise Ivalo, Mairold Kivi, Madli Tuuling ja Theodor Vabar.

Eve Tuisk, 2. veebruar 2024

1. veebruaril toimus Saaremaa Gümnaasiumis kõnevõistlus, mille teemaks oli „Mis on see inimese osa siin laias ilmas? (Juhan Viiding)“.

Meie suureks rõõmuks on põhikooli parim kõneleja Johann Viktor Vits 6.b klassist. Nooremas vanuseastmes anti lisaks välja kaks preemiat. Aukirja „Elujaatav“ pälvis Noora Nook 7.c klassist. Kiidusõnu hea kõne eest pälvis ka Emma Piipuu 6.b klassist.

Palju õnne, on hea meel näha, et Nooruse koolis on veenvaid ja siiraid kõnelejaid, kes ei löö värisema saalitäie gümnasistide ees.

Eve Tuisk ja Jaana Puksa, eesti keele ja kirjanduse õpetajad, 2. veebruar 2024

Kutsusime Nooruse kooli õpilasi eesti kirjanduse päeva tähistama: lugema mõnd eesti autori lemmikteost või Kadri Hinrikuse raamatut "Taks ja Dogi". Ärksamad noored haarasid üleskutsest kinni ja olid valmis oma mõtteid jagama ka lehelugejatega.

Indrek Reisko, 9.d klass, 1. veebruar 2024

Jah, tõepoolest, 141 päeva pärast on käes juba see kaua peljatud või hoopis oodatud lõpetamine. 141 päeva ei ole mitte pikk aeg, kuid sündmusi toob ta endaga kaasa küll.

Jaana Puksa, 17. jaanuar 2024

„Kõige imelisem muinasjutt on elu ise,“ on öelnud H. C. Andersen. 8. klassi õpilased kirjutasid kirjanduse tunnis muinasjutte, rakendades klassikalise muinasjutu reegleid meie praeguses ajas. Toredat lugemist!

Jaana Puksa, 12. jaanuar 2024

11. jaanuaril Kuressaare linnuse kapiitlisaalis toimunud tunnustusüritusel „Noorsootöö – ajast või arust“ tänati möödunud aasta noortevaldkonna säravaid tegijaid. Nooruse koolist oli nominente lausa 10.

Raina Tiidovee, 12. jaanuar 2024

Seekordses viktoriinis osutusid parimateks 1. klassist Maribel Aulik, 2. klassist Tomi Sepp ja 3. klassist Theodor Vabar. Kiitust tubli tulemuse eest väärivad veel Gete Kajupank, Priit Loik, Henri Niit, Madli Tuuling ja Johannes Reinfeldt.

Marit Tarkin, koolijuht, 9. jaanuar 2024

... siis see ongi hea organisatsiooni kultuur.

Eve Tuisk, 9. jaanuar 2024

Just selliste sõnadega võttis Mihkel Vendel kokku etüüdide infotund-koolituse, mis toimus esmaspäeval, 8. jaanuaril kooli aulas. Koolitusele oli tulnud 35 kolmanda kooliastme õpilast ja suisa 9 õpetajat-klassijuhatajat. Ja põnev oli absoluutselt igaühel. Aitäh, Mihkel, inspireerimast!

Siinkohal toob koolileht välja mõned märksõnad ja näpunäiteid, mida oma etüüde ette valmistades silmas võiks pidada.

Lehekülg: eelmine /55 järgmine

Kuulutused

Galerii