üles
Neljapäev, 28. märts 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

28. märts

29. märts

30. märts

31. märts

1. aprill

3. aprill

4. aprill

Töötajate sünnipäevad

30. märts

31. märts

Valdkond: Õppetöö
Uudis / ÕppetööÕigekirjaolümpiaad 2024
Anu Liik, 5. veebruar 2024

Kas -gi või -ki? Kas ühe või kahe tähega? Kuidas seda võõrsõna kirjutama peaks?

Selliste küsimustega tuli eelmisel nädalal emakeeletundides maadelda kõigil meie kooli 7.–9. klassi õpilastel. Tegemist on emakeelepäevale pühendatud õigekirjavõistlusega, mis sel õppeaastal toimub kolmes voorus: I voor jaanuaris, II voor veebruaris ja III voor märtsis. Parimad õigekirjatundjad selguvad 14. märtsiks – emakeelepäevaks.

Aire Siinvert, õppejuht, 2. veebruar 2024

31. jaanuaril toimus matemaatika aineolümpiaadi piirkondlik voor 7.–9. klassidele.

Jette Tiitus, 9.a klass, 31. jaanuar 2024

18. jaanuaril külastas 9.a klass ühiskonnaõpetuse tunni raames Kuressaare Raekojas asuvat vallavolikogu saali, kus toimus kohtumine Saaremaa valla abivallavanema Koit Voojärve ja volikogu esimehe Jaanus Tamkiviga.

Virge Lember, 5. jaanuar 2024

Novembris ja detsembris osalesid meie kooli 4.a, 5.b ja 6.a Tallinna Ülikooli ELU (Erialasid Lõimiv Uuendus) lõiminguprojekti „Võrsuv võrse“ piloteerimisel, et juba varases eas edendada tervislikku eluviisi läbi tervisliku toitumise kaudu. 

Artikkel / ÕppetööTeadusbussi etendus
Sirje Mehik, 5. jaanuar 2024

13. detsembril osalesid meie ja Luce kooli kuuendikud teadusbussi ehk liikuva labori teadusteatri etendusel.

Joonas Tiitson, 9.d klass, 4. jaanuar 2024

See raamat räägib ajaloolistest lahingutest, mis toimusid Eestis 1944. aastal. Raamatus kirjutatakse sõjast, mis toimus Leningradis ja Narva aladel, kus olid punaste ja sakslaste vahel lahingud, eestlasi oli mõlemal pool ja sellega kaasnes ka väga palju hukkunuid nendes lahingutes. Punaväelased olid suutnud eestlased ja sakslased Narvast välja lüüa ja sealt edasi minna.

Madli-Maria Naulainen, 30. detsember 2023

Kaasav haridus ja distantsõpe on tänapäeva haridusmaailmas kuumad teemad. Neid teemasid käsitles ka Erasmus+ projekt „Inclusive Education and Distance Learning in Digital Era“, mille raames külastasid Bulgaariat meie kooli kuus õpilast ja kaks õpetajat. Tegu oli selle projekti viimase, neljanda lähetusega.

Kristel Salda, 9.b klass, 25. detsember 2023

„Seal me olime – ema, Jane, Põssa ja mina – kõik sama katuse all, aga nii eraldi nagu neli tähte öötaevas. Igaüks põles pimeduses üksi.“ See tsitaat paistis kuidagi silma. Raamatus oli häid lauseid ja mõtteid palju, mille üle mõtiskleda. Isegi siis, kui sa oled omale armsate ja lähedaste inimestega koos, võid vahel end tunda üksi. Isegi kõige lähedasemad inimesed ei pruugi sind vahel mõista ja mõnikord ongi nii parem, kui nad seda ei tee.

Jaana Puksa, 18. detsember 2023

Kuressaare Nooruse kooli etüüdide õhtu Kolmas Vaatus toimub 17. jaanuaril 2024 algusega kell 17.00 kooli aulas ning kannab pealkirja „JUHTUMISI NOORUSES“.

Gert Lutter, 14. detsember 2023

Täna toimub Nooruse kooli 2. võimlemisvõistlus ja tunnid toimuvad lühendatult. Vaata tundide aegu siit.

Uudis / ÕppetööKopra tulemused on selgunud
Madli-Maria Naulainen, 14. detsember 2023

Kobras on üldhariduskoolide õpilastele mõeldud informaatikaviktoriin, mille teemaderingi mahuvad küsimused arvutiteadusest, loogikast, arvutite riist- ja tarkvarast, infoturbest, arvutieetikast, arvutus- ja sidetehnika ajaloost ning informatsiooni mõistmisest ja tõlgendamisest üldisemalt. Kobras on osa rahvusvahelisest perest, mis sai alguse 2004. aastal Leedust ja jõudis Eestisse kaks aastat hiljem. Praeguseks korraldatakse viktoriini juba enam kui 50 riigis, kus esimeses voorus osaleb kokku miljoneid õpilasi.

Kersti Kirs, 13. detsember 2023

9. detsembril toimus Nooruse koolis maakondlik 6.–9. klasside inglise keele olümpiaad, millest võttis osa 84 õpilast üheksast Saare maakonna koolist.

Eve Tuisk, 12. detsember 2023

6. detsembril toimus Tartu Ülikooli Teaduskooli veebikeskkonnas viktoriinid.ee võistlus „Salakeel“, kus 30 minuti jooksul sai pilgu heita esmapilgul saladusena näivatele aspektidele eesti keeles. Võistluse eesmärk oli tutvustada 6.–9. klasside õpilastele eesti keele ja selle kujunemise eripära.

Üle Eesti osales võistlusel 1427 õpilast, neist 82 meie koolist. Mitmed neist jõudsid esisajasse, parim tulemus 8. koht!

Melani Saat 9.b klassist ja Kätriin Maiste 9.d klassist, 11. detsember 2023

Teisipäeva hommikul alustasime meie, 9.d klass ja 9.b klass, oma reisiga Tallinnasse. Olime veel unised, kuid väga elevil, sest päev tõotas tulla põnev.

Gert Lutter, 11. detsember 2023

5. detsembril kuulutati välja sihtasutuse Targem Tulevik poolt asutatud Saaremaa valla uue õpetaja stipendiumi saajad, kelle seas on ka meie kooli klassiõpetaja Triin Kõue.

Diana Lii, 8.d klass, 7. detsember 2023

Jessie satub kodusest Chicagost hirmutavasse ja võõrasse LA-sse. Katsumuseks osutub uus ja ka veidi huvitav kool. Kõik läheb koolis halvasti ja siis ühel päeval saab tüdruk meili, mille saatjaks on märgitud KeegiEikeegi@gmail.com. See salapärane isik soovib olla Jessiele kooliga seotud vaimseks teejuhiks.

Uudis / Õppetöö9.a Rakett69 stuudios
Rakett69 stuudios / Kristi SillartRakett69 stuudios / Kristi SillartRakett69 stuudios / Kristi Sillart
Jette Tiitus, 9.a klass, 7. detsember 2023

9.a klass käis teisipäeval, 28. novembril Tallinnas Rakett69 stuudios, et näha, mis siis saates päriselt toimub.

Madli-Maria Naulainen, 6. detsember 2023

Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) otsis kooliõpilaste videokonkursiga Mini Negavatt 1.–6. klasside õpilaste ideid toidu raiskamise vähendamiseks. Meil on suur heameel, et II kooliastmes saavutas 3. koha meie kooli 5.b klass! Palju õnne! Kokku saabus konkursile 64 nutikat videot üle Eesti.

Lehekülg: eelmine /69 järgmine

Kuulutused

Galerii