üles
Reede, 29. märts 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

29. märts

30. märts

31. märts

1. aprill

3. aprill

4. aprill

5. aprill

Töötajate sünnipäevad

30. märts

31. märts

Rubriik: Artikkel
Sander Lõbus 8.d, 13. märts 2024

Ajalooliste filmide vaatamine tuleb eriti kasuks ajaloos, kuid aitab ka teistes tundides ning pakub veel ka meelelahutust, leiab Sander 8.d klassist.

Artikkel / Varia101 päeva lõpetamiseni
Triinu Kips, Kätriin Maiste, 9.d, 12. märts 2024

Meile kalliks saanud kool, kus oleme käinud peagi üheksa aastat, jääb varsti kaugele seljataha. Kurb on tõdeda, et 101 päeva pärast, mil ootame pingsalt koos terve lennuga, et kätte saada oma lõputunnistused, peame viimast korda hüvasti jätma meile liigagi südamelähedaseks saanud koolimajaga.

Koori dirigent Helle Rand, 11. märts 2024

Tütarlastekoor Vocaliisa ja Tartu Raatuse Kooli lastekoor veetsid oma vaheaja päevi Soomes Espoos. 28.02.–01.03.2024 sai teoks kahe sõpruskoori reis Soome Espoosse. Ettevalmistus selleks reisiks algas juba sügisel kontaktide loomisega kaks aastat tagasi meie kooli külastanud Espoo toomkiriku juhendajaga. Kahe aasta jooksul oli üht-teist muutunud, aga Espoo koguduse õpetaja Raigo Liiman andis meile positiivse vastuse, et nad võtavad meid heameelega vastu.

Hugo Kruusik 3.a, 11. märts 2024

Filmi vaatamine viib igapäevased mõtted korraks peast välja ja pakub head meelelahutust.

Reet Lasn, 8. märts 2024

Eelmisel nädalal toimus Tartus rahvusvaheline võimlemisvõistlus Miss Valentine. Saaremaa võimlemisklubi Pärl võistlusrühmad Aurora ja Meliora, kus võimlevad ka Nooruse kooli tüdrukud, tulid tagasi säravate medalitega.

Artikkel / PersonaaliaNooruse kooli õpetajad Tallinnas
Reet Lasn, 7. märts 2024

Väljasõidu kava lugedes oli suur tahtmine ruttu minema hakata. Ees ootasid MUBA ja Kindluse Kool esimesel päeval. Teisel päeval Karmen Pauli mentorkoolitus ja õhtul teater Ekspeditsioon „Reis metsa lõppu“.

Need kohad olid silmaga nähtavad ja käega katsutavad. Midagi väga tähtsat oli veel: see oli võimas positiivne emotsioon, Nooruse kooli sünergia.

Epp Kristel Tuisk, 8.b klass ja Isabel Trei 4.a klass, 6. märts 2024

Nooruse rühmal toimus 2.–3. märtsil järjekordne laager. Kohe hommikul läksid vaprad Nooruse kodutütred, räätsad jalas, Koigi rappa matkale, kus liiguti Mahe Metsalu juhendamisel.

Artikkel / KlassiloodVahetusõpilased 8.b klassis
Klassiõhtul / Kersti ÕispuuVahetusõpilased 8.b klassis / Ülle Räim
Ülle Räim, 4. märts 2024

5.–9. veebruaril õppisid 8.b klassis kaks vahetusõpilast Sillamäelt: Marta ja Polina. Nende mõlema emakeel on vene keel, kuid eesti keelt on nad õppinud alates lasteaiast. Tüdrukud soovisid end proovile panna ning näha, kas saavad hakkama eestikeelses keskkonnas oma emakeelt kasutamata.

Maret Laurson, 1. märts 2024

Nooruse tänava koolimaja kunstiõpetust vedas aastatel 1978–2010 õpetaja Elle Jurkatam, kelle juubelit täna tähistame.

Tähelepanekuid kohtumiselt Ellega 23. veebruaril aastal 2024.

Eve Tuisk, 26. veebruar 2024

Neljapäeval, 22. veebruaril toimunud Megaaju 6. voorus tekitas Eesti-teemaliste küsimuste kõrval enim kõneainet hoopis õdede-vendade ja õunte ülesanne. Pärast konsulteerimist matemaatikaõpetaja Mariaga otsustasime õigeks lugeda kaks vastust – nii 56 kui ka 64.

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Elagu Eesti! / Gert LutterEesti Vabariik 106 / Kirke Niit
Ene Pidmann, 23. veebruar 2024

„Elagu Eesti!“ Tööde autoriteks on Mari Grepp ja Kirke Niit.

Merle Tustit, 23. veebruar 2024

Kaardi pealt oma maad / otsima ma ei pea, / kinnisilmi võin leida ta sealt. / Ühel pool merepiir, / teisel metsade viir, / nõnda väikene ongi mu maa.

Palju õnne, Eestimaa!

Jaana Puksa, 22. veebruar 2024

Lugemissõltuvus ja matkakirg - need sõnad iseloomustavad aastanumbri vahetusega meie koolis inglise keele õpetajana tööle asunud Eve Aedlat.

Gert Lutter, 21. veebruar 2024

Täna tähistab ümmargust sünnipäeva meie ajalooõpetaja ja ühtlasi koolilehe toimetuse pesamuna Kaisa Sau. Meie maja inimesena võid küll Kaisat mitte tunda, aga teda teadmata küll ei saa. Alati laitmatult seatud soeng, elegantne kostüüm – tundub justkui oleks Kaisa ise alles hetk tagasi mõnelt Louvre'i seinal rippuvalt ajalooliselt portreelt välja astunud.

Sellest sündis ka mõte uurida õpilastelt ja töötajatelt täpsemalt, keda Kaisa neile kõige rohkem meenutab. Vastused olid päris põnevad!

Gabriel Sepp, 20. veebruar 2024

Kuressaare spordikeskuses toimusid 6. veebruaril koolinoorte ja Eesti Koolispordi Liidu maakondlikud 4.–6.klasside meistrivõistlused võrkpallis. Esindatud olid Nooruse kool, Hariduse kool, Leisi kool, Vanalinna kool, Orissaare gümnaasium ja Kaali kool. Pallureid oli kokku 84.

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Mina ja minu sõbrad / Brigita RandSõbrad / Erich KoitlaTalisport / Kirke Niit
Ene Pidmann, 16. veebruar 2024

Kunstiringi õpilaste figuuriõpetuse tööd. Autoriteks on Brigita Rand 1.a klassist tööga „Mina ja minu sõbrad“, Erich Koitla 3.b klassist joonistusega „Sõbrad“ ja Kirke Niit 4.c klassist teosega „Talisport“.

Jaana Puksa ja Eve Tuisk, eesti keele ja kirjanduse õpetajad, 16. veebruar 2024

Nooruse kooli 7. klasside õpilased vaatasid esmaspäeval, 12. veebruaril Kuressaare teatris noorteetendust „U-TUBE ehk kuidas minust saaks youtuber?“, mis rääkis tänapäeva noorte elust ja sotsiaalmeediaga tugevalt seotud mõtetest. Kelleks sa tahad suurena saada?” „Influenceriks! Kuulsaks!“ Kuidas selleks saada? Mida peab oskama? Mida kuulsus endaga kaasa toob? Neile küsimustele otsiti laval vastuseid.

Jaana Puksa ja Eve Tuisk, eesti keele ja kirjanduse õpetajad, 16. veebruar 2024

Kirjandusloost on teada mitmeid lugusid selle kohta, kuidas nõiaväe või loitsu abiga püütakse kellegi armastust võita. Kui teoses „Rehepapp“ soovitab nõid lihtsameelsel sulasel Jaanil meelitada mõisapreili Luiset üsna roppudest komponentidest valmistatud armurohuga, siis Harry Potteri lugudes valmistab Romilda Vane peategelasele Harryle loitsu ja nõiaväega timmitud šokolaadikommid. Seda kõike ikka selleks, et võita oma silmarõõmu südant.

Sõbrapäevanädalal süvenesid ka meie kooli õpilased armurohtude maailma ja fantaseerisid, millistest koostisosadest üks tõeline armujook või -kook koosneda võiks.

Lehekülg: eelmine /153 järgmine

Kuulutused

Galerii