üles
Reede, 29. märts 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

29. märts

30. märts

31. märts

1. aprill

3. aprill

4. aprill

5. aprill

Töötajate sünnipäevad

30. märts

31. märts

Reet Lasn, 8. märts 2024

Eelmisel nädalal toimus Tartus rahvusvaheline võimlemisvõistlus Miss Valentine. Saaremaa võimlemisklubi Pärl võistlusrühmad Aurora ja Meliora, kus võimlevad ka Nooruse kooli tüdrukud, tulid tagasi säravate medalitega.

Gert Lutter, 8. märts 2024

Armas Nooruse kooli naispere! Tänane päev on teie päev. Ärge unustage trimestrilõpu saginas olemast teie ise – meie kõige kallimad lillekesed! Kooli mehed ootavad teid kell 14 algavale koosviibimisele ning kell 15 kohtume aulas, kus ootab Üllatus. Koolipäeva lõpus ärge unustage võtta endaga kaasa ka lilleõit õpetajate toast!

PS. Noormehed-õpilased, kes täna veel hinnet loodavad parandada – ilma lilleõieta näpus pole täna küll mõtet enam klassiust kulutada!

Artikkel / PersonaaliaNooruse kooli õpetajad Tallinnas
Reet Lasn, 7. märts 2024

Väljasõidu kava lugedes oli suur tahtmine ruttu minema hakata. Ees ootasid MUBA ja Kindluse Kool esimesel päeval. Teisel päeval Karmen Pauli mentorkoolitus ja õhtul teater Ekspeditsioon „Reis metsa lõppu“.

Need kohad olid silmaga nähtavad ja käega katsutavad. Midagi väga tähtsat oli veel: see oli võimas positiivne emotsioon, Nooruse kooli sünergia.

Kaisa Sau, 7. märts 2024

15. veebruaril toimus ajaloo-olümpiaad ning nüüd on rõõm teada anda ka tulemustest.

Aire Siinvert, 6. märts 2024

Kolmapäeval, 21. veebruaril toimus matemaatikaolümpiaadi piirkonnavoor 4.–6. klassidele. Nooruse koolist osales kokku 18 õpilast.

Epp Kristel Tuisk, 8.b klass ja Isabel Trei 4.a klass, 6. märts 2024

Nooruse rühmal toimus 2.–3. märtsil järjekordne laager. Kohe hommikul läksid vaprad Nooruse kodutütred, räätsad jalas, Koigi rappa matkale, kus liiguti Mahe Metsalu juhendamisel.

Malle Tiitson, 4. märts 2024

13. veebruaril toimus piirkondlik geograafiaolümpiaad. Saare maakonnas võistles põhikoolide osas 67 õpilast kümnest koolist.

Artikkel / KlassiloodVahetusõpilased 8.b klassis
Klassiõhtul / Kersti ÕispuuVahetusõpilased 8.b klassis / Ülle Räim
Ülle Räim, 4. märts 2024

5.–9. veebruaril õppisid 8.b klassis kaks vahetusõpilast Sillamäelt: Marta ja Polina. Nende mõlema emakeel on vene keel, kuid eesti keelt on nad õppinud alates lasteaiast. Tüdrukud soovisid end proovile panna ning näha, kas saavad hakkama eestikeelses keskkonnas oma emakeelt kasutamata.

Maret Laurson, 1. märts 2024

Nooruse tänava koolimaja kunstiõpetust vedas aastatel 1978–2010 õpetaja Elle Jurkatam, kelle juubelit täna tähistame.

Tähelepanekuid kohtumiselt Ellega 23. veebruaril aastal 2024.

Madli-Maria Naulainen, 28. veebruar 2024

Käesoleval aastal tähistab Eesti 20 aasta möödumist kahe olulise rahvusvahelise organisatsiooni, Euroopa Liidu ja NATOga liitumisest. Sellega seoses on võimalik tundidesse kutsuda külalislektoreid selle teema olulisusest ja organisatsioonidest lähemalt rääkima. Nooruse koolis külastas Karl Mattias Sepp 7.c klassijuhatajatundi ja 6. klasside ühiskonnaõpetuse tunde. Suur tänu külalistundide eest!

Madli-Maria Naulainen, 28. veebruar 2024

Veebruari algul veetsid meie koolis kaks vahvat nädalat vahetusõpilased Kirke ja Ketli Kuldre koolist. Tüdrukute muljed olid kahe siin oldud nädala järel nii positiivsed, et noored ei tahtnudki enam tagasi minna ja oleks meeleldi meie kooli jäänudki. Nad harjusid meie suure kooli eluga üsna ruttu, kuigi kontrast nende enda kooliga oli hästi suur. Kuldre koolis õpib ainult sadakond õpilast.

Madli-Maria Naulainen, 27. veebruar 2024

7.c klass külastas keskaegse saarlase näitust uuenenud muuseumis 15. veebruaril. Üheskoos uuriti, millised saarlased elasid 13.-14. sajandil, millised nad välja nägid, milliseid rõivaid kandsid, millega tegelesid. Lisaks testiti, kelle näojooned sarnanevad kõige enam keskaegse saarlase joontele.

Madli-Maria Naulainen, 26. veebruar 2024

17. veebruaril toimus FLLi piirkondlik eelvoor Raplas, viimane kolmest. Saaremaalt osalesid seekord vaid Nooruse kooli võistkonnad Tidrikud ja Nooruse Saarmad. Mõlemad võistkonnad pälvisid koha finaalis ning Tidrikud võitsid ka põhiväärtuste karika!

Uudis / ÕppetööParimad Eesti tundjad
Madli-Maria Naulainen, 26. veebruar 2024

Eesti päeval panid kõikide klasside õpilased ennast proovile Eesti-teemalises viktoriinis. Iga kooliastme viktoriin oli sätitud vastavalt vanuseastmele. Parimad Eesti tundjad klassiti on nimetatud allpool.

Eve Tuisk, 26. veebruar 2024

Neljapäeval, 22. veebruaril toimunud Megaaju 6. voorus tekitas Eesti-teemaliste küsimuste kõrval enim kõneainet hoopis õdede-vendade ja õunte ülesanne. Pärast konsulteerimist matemaatikaõpetaja Mariaga otsustasime õigeks lugeda kaks vastust – nii 56 kui ka 64.

Anna Hamburg, 9.c klass, 24. veebruar 2024

Kindlasti olete ajalootundides rääkinud Eesti iseseisvusest ja taasiseseisvusest. Ka mina olen, kuid pole kunagi mõelnud sellele, kui tähtis oli kõigile reameestele, kirjanikele ning lihtinimestele päriselt oma riik ja teistest mittesõltumine. Kunagi oligi nii, et ärkasid hommikul üles ja kartsid, et võib-olla homme enam siin voodis ei ärka, vaid oma kodust, perest ja isamaast eemal, palju kaugemal – Siberis.

Gert Lutter, 24. veebruar 2024

Kuressaare südalinnas toimus Eesti Vabariigi 106. sünnipäevale pühendatud pidulik kõnekoosolek. Rahvarohke osavõtuga sündmusel võtsid sõna EELK saarte praost Anti Toplaan, justiitsminister Kalle Laanet, regionaalminister Madis Kallas, riigikogu liige Mart Maastik, vallavolikogu esimees Jaanus Tamkivi ja Kaitseliidu Saaremaa maleva pealik kaptenleitnant Arto Reinmaa.

Nooruse kooli esindasid õpilasesinduse liikmed Tuule Kalamees, Jette Tiitus ja Eva-Lotta Orglaan, kes asetasid pärja Vabadussõja ausambale.

Elagu Eesti!

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Elagu Eesti! / Gert LutterEesti Vabariik 106 / Kirke Niit
Ene Pidmann, 23. veebruar 2024

„Elagu Eesti!“ Tööde autoriteks on Mari Grepp ja Kirke Niit.

Lehekülg: eelmine /357 järgmine

Kuulutused

Galerii