üles
Reede, 29. märts 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

29. märts

30. märts

31. märts

1. aprill

3. aprill

4. aprill

5. aprill

Töötajate sünnipäevad

30. märts

31. märts

Artiklite sari: Arhiivinurk
Arvamus / VariaArhiivinurk XXX
Galerii!
10. diskopäevad / KG arhiivDiskopäevad / KG arhiivDiskopäevad / KG arhiiv
Gert Lutter, 21. november 2018

Kas tõesti juba 30. kord? Veebruari lõpus ilmuma hakanud rubriigiga on plaan vähemalt sama ajani välja vedada ja loodetavasti on meie fotod ka lugejatele huvitavad olnud!

Sel nädalal aga lausa suurem kollektsioon fotosid – Diskopäevade eri! Tänu Tiia Leppikule ja Inge Jalakale jõuab kooli galeriisse terve hulk diskopäevade fotosid. Nimesid alla ei pane, aga äratundmisrõõmu peaks jätkuma päris paljudele!

Viite galeriile leiad fotode juurest.

Arvamus / VariaArhiivinurk XXIX
Galerii!
Põhikooli Teatriõhtu 2003 / KG arhiivPõhikooli Teatriõhtu 2004 / KG arhiivPõhikooli Teatriõhtu 2005 / KG arhiiv
Gert Lutter, 14. november 2018

Novembrikuu on teatrikuu ja selle avaüritusena toimus eile õhtul järjekordne Väike Teatriõhtu. Kas midagi on muutnud? Arhiivinurk uurib!

Kuni aastani 2010 kandis Suure Teatriõhtu väiksem vend hoopis nime Põhikooli Teatriõhtu. Nimi Väike Teatriõhtu oli esimest korda kasutusel aastal 2011.

Viited galeriidele ja ajalehelugudele leiad fotode juurest ja artikli sisust!

Arvamus / VariaArhiivinurk XXVIII
Kogutud artiklid kohalikest lehtedest / KG arhiivKogutud artiklid kohalikest lehtedest / KG arhiivKogutud artiklid kohalikest lehtedest / KG arhiiv
Gert Lutter, 6. november 2018

Selle nädala arhiivinurk pakub vaatamiseks kohalikes lehtedes ilmunud artikleid meie koolist. Lugeda saab sellest, kuidas koolis käivitus e-post, raamatukogu kolimisest uude kohta, ujulast ja muusikakogumikust ning paljust muust.

Et lisatud fotod on suured, siis ava need eraldi brauseriaknas, et teksti oleks parem lugeda (paremklõps pildil ja vali korraldus "Ava uuel vahelehel"). Viited allikale on artiklite juures.

Head lugemist!

Arvamus / VariaArhiivinurk XXVII
Galerii!
12.a klass etendusega Maeterlinck'i "Pimedad" / KG arhiiv“On üks mägi” 12.b klass / KG arhiiv”Aga ükskord algab aega” eepose Kalevipoeg ainetel, 10.c klass / KG arhiiv
Gert Lutter, 31. oktoober 2018

Peagi algav november on KGs ikka teatrikuu olnud ning peagi on tulemas teatriõhtud! Kõik klassid on kindlasti juba usinasti ametis oma etendustega, meie aga uurime, mida huvitavat leiame kooli fotogaleriist!

Esimene galeriisse jõudnud Suur Teatriõhtu on aastast 2002 ning grand prix´ pälvis tookord 12.a klass Maeterlincki näidendiga "Pimedad", mis žüriiliikme Aivo Sadama sõnul üllatas oma sügavusega. Ka Kutt Kommeli arvates oli tegemist tõsise etendusega, mis väga hästi välja tuli. (1. foto)

Arvamus / VariaArhiivinurk XXVI
Koos klassitäie Astrodata arvutitega sai kool ka 2 serverit. Pöörake tähelepanu kolmele (!) SCSI CD-lugejale ja DAT kassetiseadmele! / KG arhiivArvutiklass enne remonti 2002. aastal. Arvutikastid on juba kolitud 1. korruse arvutiklassi. / Gert LutterIT-spetsialisti töökoht! / Gert Lutter
Gert Lutter, 24. oktoober 2018

Vaheajanädalat võtab ka Arhiivinurk veidi kergemalt. Näitame, milline nägi arvutiklass välja enne viimast suuremat remonti.

Esimesel fotol: koos klassitäie Astrodata arvutitega sai kool ka kaks serverit. Pöörake tähelepanu kolmele (!) SCSI CD-lugejale ja DAT kassetiseadmele!

Teine foto näitab arvutiklassi enne remonti 2002. aastal. Arvutikastid on juba kolitud 1. korruse arvutiklassi.

Ja kolmandal fotol on näha kõige olulisem ehk IT-spetsialisti töökoht!

Kohtume järgmisel nädalal!

Arvamus / VariaArhiivinurk XXV
Bussisõit! / KG arhiivBussisõit! / KG arhiivBussisõit! / KG arhiiv
Gert Lutter, 17. oktoober 2018

Reisile! Laagrisse! Arhiivinurk vaatab, millega õpilased ja õpetajad koolimajast väljaspool tegelevad.

Kindlasti meeldib kõigile lugeda klassilugusid, kus kirjeldatakse, kuidas istuti bussi, sõideti veidi ringi ning seejärel mindi bussi tagasi, et koju sõita! Seega just nende fotodega alustamegi!

Sisust aga leiate mõned fotod näiteks kümnendike laagrist Abrukal, õpetajate ekskursioonist õpetajate päeval, ÕE tegemistest ning lisaks boonusena ühe praeguse KG töötaja odavisketehnikat lihvimas.

Arvamus / VariaArhiivinurk XXIV
Ubinamoosi esimene koosseis. Kuulsaim teatritükk Moliere'i "Naeruväärsed eputised". / erakoguUbinamoos Saaremaa Miniteatripäevadel 1995. / erakoguGailiti "Muinasmaa". Kes vallutab peretütar Erna südame? / erakogu
Gert Lutter, 10. oktoober 2018

Selle nädala arhiivinurgas meenutab Marit Tarkin kooliteatri Ubinamoos tegemisi 90ndate lõpus, mis sujuvalt nakatas kogu kooli teatripisikuga, ja nii tugevalt, et 1999. aastal toimus esimene Suur Teatriõhtu, teemaks Boccaccio "Dekameron".

Esimesel fotol on Ubinamoosi esimene koosseis. Kuulsaim teatritükk Moliere'i "Naeruväärsed eputised".

Teisel on Ubinamoosi kollektiiv Miniteatripäevadel, aastaks 1995.

Kolmandaks on hetk Gailiti etendusest "Muinasmaa". Kes vallutab peretütar Erna südame?

Arvamus / VariaArhiivinurk XXIII
Vaade koolimajale, 1996 ja 2018 / Gert LutterKoolimaja esine, 1996 ja 2018 / Gert Lutter
Gert Lutter, 3. oktoober 2018

Kui pikk aeg on 20 aastat?

Inimese jaoks vast päris pikk, 1996. aastal lõpetas meie kooli 18. lend.

Aga kooli jaoks? Vaadates juuresolevaid fotosid, tundub 20 aastat ka kooli jaoks üsna pikk aeg. Palju on muutunud. Kui suureks on kasvanud puud, kui lage tundub kooli ümbrus praeguse pilguga vaadates ja kuidas on muutunud koolimaja ise.

Esimesed fotod on tehtud aastal 1996 ja teised sel sügisel.

P. S. Auhind esimesele õpilasele, kes tuleb ruumi 218 ja ütleb, kelle sinine auto seisab maja ees!

Arvamus / VariaArhiivinurk XXII
Tekliaktus, 2002 / KG arhiivTekliaktus / KG arhiivTekliaktus 2005 / KG arhiiv
Gert Lutter, 26. september 2018

Juba reedel on 10. klasside tekliaktus!

Kuressaare Gümnaasiumi tekkel (sinimustkuldne) on sümbol, mis näitab selle omaniku seost kooliga.

Tekkel antakse esimest korda üle esimesel koolipäeval või tekliaktusel, teistel juhtudel kooli aastapäeva- ja juubeliüritustel kooli juhtkonna poolt.

Tekli statuudis on täpselt kirjas, millal seda kanda võib, aga õnneks on seal ka punkt, mis lubab teklit kanda ka väljaspool kooliaega koos korrektse rõivastusega ja omaniku äranägemisel.

Kanna teklit!

Arvamus / VariaArhiivinurk XXI
Õpetajate päev 2004 / KG arhiivÕpetajate päev 2008 / KG arhiivÕpetajate päev 2011 / KG arhiiv
Gert Lutter, 19. september 2018

Õpetajate päev ei ole enam just mägede taga! Vaatame õige, mida me selle kohta meie arhiivist leiame! Selgub, et huvitavat leidub küll ning äratundmisrõõmu peaks jätkuma paljudele!

Stiilinäiteid ja meenutusi aastatest 2004, 2008, 2011, 2012 ja 2013.

Arvamus / VariaArhiivinurk XX
Ka mõttespordi alad on alati au sees olnud / 2003 / KG arhiivVihm ei sega! / 2004 / KG arhiivVeidi mittetraditsioonilisemad alad ... / 2005 / KG arhiiv
Gert Lutter, 12. september 2018

Järgmisel nädalal toimub järjekorras juba 21. tervisespordipäev!

Sellise teistmoodi spordipäev traditsioon, kus oluline pole mitte sportlike tulemuste saavutamine, vaid uute ja huvitavate spordialade avastamine, sai Kuressaare Gümnaasiumis alguse 1998. aastal. Idee selliseks korralduseks saadi Soome sõpruslinna Vammala koolist.

Siinkohal väike fotomeenutus erinevatest aastatest! Vaata edasi artikli sisust.

Arvamus / VariaArhiivinurk XIX
Galerii!
1. september 2003 / KG arhiiv1. september 2003 / KG arhiiv1. september 2003 / KG arhiiv
Gert Lutter, 5. september 2018

Suur vilistlaspidu on ühel pool ja loodetavasti said seal kokku kõik Triinud, Piretid, Katrinid, Martinid, Margused ja Taavid, Sepad, Saared ja Mäed* ning kõik teised meie armsad lõpetajad ...

Kooli juubeliaasta aga kestab endiselt ja kuigi me selle nimega kooli juubelipeol vast enam ei kohtu, siis tühja sest nimest! Kool jääb ja nagu ikka alustasid 1. septembril kooliteed uued koolijütsid.

Arvamus / VariaArhiivinurk XVIII
Galerii!
Gert Lutter, 20. juuni 2018

Tere, Triin!

Oled KG vilistlane ja on nii tore, et meie väikest ajalehte loed!

Üks õppeaasta hakkab jälle lõppema, jäänud veel vaid tänane 12. klassi lõpuaktus ja vilistlaste nimekirja lisandubki uus lend numbriga 40 ... 40 lendu, 4310 lõpetajat, 54 kuld- ja 159 hõbemedaliga lõpetajat, kes siit majast tuule tiibadesse saanud.

Juba sel reedel toimub meie kooli 40-aastaseks saamise puhul suur vilistlaste pidu ja loodan, et oled samuti kohal! Koos Pireti, Martini ja Margusega.

Arvamus / VariaArhiivinurk XVII
Lendude esindajad süütavad küünlad. / KG arhiivKõneleb Kusti Kokk. / KG arhiivEsineb koor, juhatab Silja Tammeleht. / KG arhiiv
Gert Lutter, 13. juuni 2018

Kui peagi jõuab kätte kooli 40. aastapäeva tähistamine meeleoluka vilistlaspeoga 22. juunil, siis selle nädala arhiivinurka valisin fotod kooli 10. aastapäeva tähistamiselt.

Esimene foto: lendude esindajad süütavad küünlad.

Teisel fotol vaade aulasse (kes mäletab veel seda aula tagaseina?!) ja kõneleb Kusti Kokk.

Kolmandal fotol esineb koor ja juhatab Silja Tammeleht.

Arvamus / VariaArhiivinurk XVI
Saaremaa aasta õpetaja '97 Anu Saabas / Meie Maa, 7.10.1997Saare maakonna aasta õpetaja '99 Marju Kirss / Meie Maa, 30.09.1999Saaremaa aasta õpetaja 2003 Marit Tarkin / Meie Maa, 3.11.2003
Gert Lutter, 6. juuni 2018

Selle nädala arhiivinurk lappas usinalt vanu kaustu ajaleheväljalõigetega ning leidis mitmeid huvitavaid persoonilugusid meie töötajatega, mis ilmunud kohalikes lehtedes.

Mõned tubli tiitliga pärjatud, mõned lihtsalt tublid inimesed :) Esindatud on Saaremaa aasta õpetajad Anu Saabas, Marju Kirss ja Marit Tarkin ning noored õpetajad Ene Riis (Avekukk), Eve Tuisk (Paomees) ja perekond Lehtod.

Lood väga erinevatest aastatest, aga õpetaja töö on ikka endine!

Arvamus / VariaArhiivinurk XV
Galerii!
Gert Lutter, 30. mai 2018

Kas kool on oma õpetajate nägu või on õpetajad oma kooli nägu? Otsusta ise!

Igal sügisel on koolitöötajad traditsiooniliselt kogunenud ühispildile ja nüüd on need aastate jooksul tehtud fotod ilusti kokku kogutud ning vaadatavad kooli kodulehel. Kõikide fotode vaatamiseks klõpsa galerii viitele foto all!

Esimene õpetajate foto on aastast 1979 ja kokku on arhiivi jõudnud 30 fotot. Uudistamist ja tuttavate äratundmist jätkub kauemaks ...

Arvamus / VariaArhiivinurk XIV
Ujula ja võimla osa ehitamine. / KG arhiivVaade õppekorpusele sisehoovist. / KG arhiivVaade valmivale koolimajale. / KG arhiiv
Gert Lutter, 23. mai 2018

Ehitame maja! Ehitame maja, kena väikse maja ...

4. novembril 1976 pandi nurgakivi uuele keskkoolihoonele Nooruse tänaval, ametlikult asutati Kingissepa 2. Keskkool 21. juunil 1978. aastal.

Sellised fotod kooli ehitamisest meie arhiivist.

Arvamus / VariaArhiivinurk XIII
Vestlevad linnapea Jaanus Tamkivi ja direktor Toomas Takkis, esireas staažikad õpetajad. / KG arhiiv / Irina MägiLinnapea kingitud "pikk kala" / KG arhiiv / Irina MägiHumoorika koolikella kingib koolile Viljar Aro. / KG arhiiv / Irina Mägi
Gert Lutter, 16. mai 2018

Kooli 25. aastapäeva pidulik aktus lossihoovis 23. augustil 2003. Piduliku päeva puhul tõid tähtsad inimesed koolile kingitusi, suuremaid ja väiksemaid ...

Esimesel fotol vestlevad linnapea Jaanus Tamkivi ja direktor Toomas Takkis, esireas staažikad õpetajad.

Teisel fotol linnapea kingitud "pikk kala" (mis kalaga hiljem juhtus, teab rääkida direktor ...).

Kolmandal fotol kingib koolile humoorika koolikella Viljar Aro.

Rohkem fotosid artikli sisus!

Lehekülg: eelmine /3 järgmine

Kuulutused

Galerii