üles
Neljapäev, 28. märts 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

28. märts

29. märts

30. märts

31. märts

1. aprill

3. aprill

4. aprill

Töötajate sünnipäevad

30. märts

31. märts

Rubriik: Arvamus
Kendra Kakkum, 9.b klass, 19. detsember 2023

184 päeva pärast lõppeb minu 9-aastane teekond siin koolis. Mind valdavad nii paljud emotsioonid, sest mind ootab ees millegi tähtsa lõpp. Klass, kellega olen koos veetnud rohkem kui poole oma elust, läheb lahku ja harjumuspärastele nägudele lisanduvad uued. Kõik see on hirmutav, kuid ikkagi elevust tekitav.

Tiina Kaup, 15. detsember 2023

Timo Parvela ja Pasi Pitkäneni „Varjude“ triloogia on leidnud maailmas erakordselt hea vastuvõtu ja seda on tõlgitud paljudesse keeltesse.

Diana Lii, 8.d klass, 7. detsember 2023

Jessie satub kodusest Chicagost hirmutavasse ja võõrasse LA-sse. Katsumuseks osutub uus ja ka veidi huvitav kool. Kõik läheb koolis halvasti ja siis ühel päeval saab tüdruk meili, mille saatjaks on märgitud KeegiEikeegi@gmail.com. See salapärane isik soovib olla Jessiele kooliga seotud vaimseks teejuhiks.

Janeli Vahho, 8.d klass, 1. detsember 2023

Kui liiga kaua pimedusse vaadata, vaadatakse sulle sealt lõpuks ka vastu …

Rasmus Sõmmer, 8.d klass, 28. november 2023

On ärev aeg. Eestimaad ähvardab ennenägematu oht. Kord, riik, Jumal, orjus. Ähvardav sõõr on ümber piiranud Läänemere idakalda. Eestlastel on aeg astuda lahingusse sakslaste, liivlaste ja lätlastega. Tahetakse orjastada Eesti rahvast , nende talud põletada ja maad vallutada. Oma maa kaitseks astuvad välja lõunapiiri mehed.

Miia Kubjas, 8.d, 24. november 2023

Raamat „Suhkrust ja jahust“ räägib kümnendasse klassi minevast Johannast, kes saab endale uue ilusa enesekindla ja natukene salapärase klassiõe Mia. Johanna oli õnnelik, et Mia otsustas sõbruneda just temaga. Järgnevad ühised peod, ootamatused ja väikesed pahandusedki, aga see on alles algus ...

Kaari Maidle, 23. november 2023

17. novembril sättisid 1.a klassi õpilased ennast valmis, et minna klassiga koos esimest korda kinno.

Vaadatavaks filmiks oli „Tähtsad ninad“.

Karolina Kaju, 7.b klass, 21. november 2023

„Ma pean siia jääma, et oleks kuhugi tagasi tulla“ – keegi ju ei arvanud, et eestlane seda täna ütlema peab.

Marta Uussaar, 8.a klass, 17. november 2023

R on zombi, kes kohtab inimtüdruk Juliet. Vastuoluliselt R päästab Julie ning siit algab nende omapärane suhe.

Merily Rand, 9.d klass, 13. november 2023

Kui mõrvatakse kohalik tüdruk külaelanike silmis kummituslikuks peetaval raudteesillal, alustab külapolitseinik selle kuritöö uurimist. Millegi tõttu tundub talle see mõrvajuhtum tuttav ning peagi leiabki mees küla minevikus tuhnides rahvasuus Öömeheks kutsutud müütilise olendi. Kas mõrvad ja vana linnalegend on seotud? Miks on Öömees tagasi? Miks on piparmündilõhn selle kõige juures oluline?

Indrek Reisko, 9.d klass, 7. november 2023

Pealehakk, südame järgimine ja eesmärk – just need seavad aluse täisväärtusliku elu elamiseks, õpib noor karjapoiss Santiago. Tüdinenud enda vanast elust, viibides paljaks röövituna võõral maal, läbides Sahara kõrbe, jõuab Santiago ühe elumuutva arusaamani.

Lisete Grepp, 9.d klass, 3. november 2023

Eluga pahuksis 19. sajandil Peterburis elav Raskolnikov otsustab ühel päeval tappa pandimajapidajatest õed, lüües neile ekstravagantselt kirvega pähe. Mis juhtub Raskolnikoviga edaspidi, mis tunded teda valdavad ja kas ta saab enda karistuse, saab lugeda lähemalt raamatust.

Triinu Kips, 9.d klass, 27. oktoober 2023

Raamat algab sellega, et 14-aastane Elenora palub oma emal panna talle aeg psühholoogi juurde, et tüdruk saaks rääkida oma toitumishäirest, mis juba pikemat aega tema elu segab. Elenoral diagnoositakse anoreksia ja ta saadetakse Tartu psühhiaatriakliinikusse ravile.

Laura Kolk, 9.d klass, 23. oktoober 2023

Raamat „Nullpunkt“ räägib 11. klassi poisist Johannesest, kellel on depressioonis ja enesetapumõtetega ema, kaks venda ja kaks õde.

Tiina Kaup, 19. oktoober 2023

Paolo Bacigalup „Laevalammutaja“ on tänapäeva Ameerika ühe menukama ja enim auhinnatud ulmekirjaniku Paolo Bacigalupi noorteromaanide seeria esimene raamat. Selle sarja tegevus toimub kliimakatastroofist räsitud tulevikus, kus meile tuntud mandrite rannikupiirkonnad on ookeanide poolt üle ujutatud ning neil randadel elavad inimesed on pidanud kohastuma hoopis uut tüüpi karmima ja julmema elukeskkonnaga.

Renaate Treirat, 8.a klass, 18. oktoober 2023

„Politseiniku tütar“ räägib 35-aastase Eva müstilisest elust Tuulegi külas. 20 aastat tagasi läksid kaduma kolm tüdrukut: üks leiti tapetuna, kaks jäid teadmata kadunuks. Eva ema ja isa tegid mõlemad 20 aastat tagasi enesetapu, vähemalt nii arvati. Kui Eva töölt lahti lastakse ja ta tagasi oma lapsepõlvekoju Tuulegi külla sõidab, saab ta palju asju teada, mida ta ei oleks ettegi kujutanud.

Bianca Marie Rannama, 9.c klass, 6. oktoober 2023

Me tähistasime oma kooli 45. õpetajate päeva!

Kui eelmistel aastatel on õpetajate päev tähendanud lühemaid tunde ja vabamalt võtmist, siis tänavu, üheksandikena, oli õpetajate päev erilisem kui kunagi varem: ehkki võimu üle võtta, ise õpetajate ja juhtkonna rollides olla ning teisi käsutada oli vahva, pakkus selle päeva korraldamine ka omajagu väljakutseid.

Tiina Kaup, 3. oktoober 2023

Hollandi kirjaniku Sanne Rooseboomi jutustus „Lahenduste ministeerium“ on peamiselt algklassilastele adresseeritud põnevusjutt, mis kutsub mõtisklema koolikiusamise ja abistamise üle.

Lehekülg: eelmine /38 järgmine

Kuulutused

Galerii