0 kaarti!
Autor: Liivi Erlenbach õpetaja Kontakt: Liivi.Erlenbach@nooruse.edu.ee |
Loodud: 25. märts 2016. a. kell 11.08
Muudetud: 26. märts 2016. a. kell 12.44
Õppeaasta: 2015/2016
Õppekava: Põhikooli õppekava, IV veerand
Kestvus: 1 tund nädalas
Käsitöö ja kodundusega taotletakse, et õpilane * omandab vajalikud oskused igapäevaeluks, tööks ja harrastusteks; * omandab teadmisi mitmesuguste materjalide, töövahendite ja -traditsioonide kohta ning oskab neid oma töös kasutada; * kogeb eneseteostuse võimalusi käelise tegevuse kaudu, arendab loovust ja esteetilist maitset; * õpib tundma ja valima sobivamaid töövõtteid, olema säästlik ettevõetud töös; * arendab tööks vajalikke isiksuse omadusi: vastutustunnet, täpsust, püsivust ning töökultuuri ja -harjumusi; * omandab oskuse iseseisvalt mõelda, töötada, otsustada, hinnata oma tööd kriitiliselt; hakkab huvi tundma rahvuskultuuri ja selle säilimise vastu; * õpib tundma käsitöö ja kodundusega seotud elukutseid, hindab oma sobivust teatud kutse omandamiseks.
28.03 Toiduainete eel- ja külmtöötlemine, toit, toidu- ja toitaine; aedviljad. Mõistekaardi "Toiduainete töötlemisviisid" koostamine.
04.04 Aedvilja tükeldamine, tükelduskujud - lihtsa toorsalati valmistamine ja serveerimine.
11.04 Raamatu meisterdamine http://www.pinterest.com/pin/91268329921973828/
18.04 Raamatu meisterdamine http://www.pinterest.com/pin/91268329921973828/
25.04 Raamatu meisterdamine http://www.pinterest.com/pin/91268329921973828/
02.05 Vitraa˛
09.05 Vitraa˛
16.05 Vitraa˛
23.05 Külastame Anne kunstistuudiot
* järgib töötades ohutusnõudeid ning hoiab korras töökoha;
* töötab iseseisvalt lihtsama tööjuhendi järgi;
* teadvustab hügieenireeglite järgimise vajadust köögis töötamisel, suhtub kaaslastesse heatahtlikult ning arvestab teiste arvamust;
* valib töövahendid töö eesmärgi järgi ning kasutab neid ohutusnõudeid arvestades; katab toidukorra järgi laua;
* seostab käsitöölõnga jämedust ja eseme valmimiseks kuluvat aega; järgib töötades ohutusnõudeid ning hoiab korras töökoha;
* heegeldab põhisilmuseid ning tunneb mustrite ülesmärkimise viise ja tingmärke;
* teab erinevaid toiduainerühmi (aedviljad) ning tunneb neisse kuuluvaid toiduaineid ja nende omadusi;
* valmistab lihtsamaid tervislikke toite, kasutades levinumaid toiduaineid ning külmtöötlemistehnikaid, valib töövahendid ja seadmed töö eesmärgi järgi ning kasutab neid ohutusnõudeid arvestades;
* mõistab täpsuse vajalikkust õmblemisel ning järgib seda oma töös;
* kavandab omandatud töövõtete baasil jõukohaseid käsitööesemeid.
* järgib töötades ohutusnõudeid ning hoiab korras töökoha;
* töötab iseseisvalt lihtsama tööjuhendi järgi;
* teadvustab hügieenireeglite järgimise vajadust köögis töötamisel, suhtub kaaslastesse heatahtlikult ning arvestab teiste arvamust;
* valib töövahendid töö eesmärgi järgi ning kasutab neid ohutusnõudeid arvestades; katab toidukorra järgi laua;
* seostab käsitöölõnga jämedust ja eseme valmimiseks kuluvat aega; järgib töötades ohutusnõudeid ning hoiab korras töökoha;
* heegeldab põhisilmuseid ning tunneb mustrite ülesmärkimise viise ja tingmärke;
* teab erinevaid toiduainerühmi (aedviljad) ning tunneb neisse kuuluvaid toiduaineid ja nende omadusi;
* valmistab lihtsamaid tervislikke toite, kasutades levinumaid toiduaineid ning külmtöötlemistehnikaid, valib töövahendid ja seadmed töö eesmärgi järgi ning kasutab neid ohutusnõudeid arvestades;
* mõistab täpsuse vajalikkust õmblemisel ning järgib seda oma töös;
* kavandab omandatud töövõtete baasil jõukohaseid käsitööesemeid.
Tööõpetuse, kui loovaine hindamine on individuaalne, arvestab iga õpilase võimeid ja arengut. Hinnatakse teadmisi, loovat tegevust, teadmiste ja oskuste rakendamist iseseisvas praktilises töös, valminud tarbeeset tervikuna. Hindamise aluseks on õpilase areng õppetegevuse käigus, tööde õigsus, loogilisus ja lõpptulemuse kvaliteet. Hindamisel kasutatakse kujundava hindamise põhimõtteid. A / MA pannakse välja 2. ja 4.veerandi lõpul.